Ovo je najbogatija žena na svijetu

Mekenzi Skot (MacKenzie Scott) je pod lupom javnosti došla kao supruga Džefa Bezosa (Jeff), osnivača Amazona, a pogotovo nakon razvoda s njim prošle godine. Upravo razvod ju je učinio najbogatijom ženom na planeti jer je u parnici dobila četiri posto udjela u Amazonu. Kako je karantena zbog pandemije koronavirusa potaknula internetsku prodaju, cijene dionica Amazona su poletjele u nebesa te su narasle za do 3.500 dolara od početka ove godine.

Ipak, Mekenzi se u parnici puno toga i odrekla. “Sretna sam što je brakorazvodna parnica iza mene i što smo se Džef i ja o svemu uspjeli dogovoriti. Drago mi je da se mnogi moji prijatelji vesele što ćemo ostati u dobrim odnosima te ćemo zajedno i dalje odgajati svoju djecu.

Sretna sam što mu prepuštam svoje interese u Washington Postu, Blue Originu i 75 posto našeg udjela u Amazonu – napisala je Skot na Twitteru. 

Bezos je nakon toga svojoj bivšoj također putem društvenih mreža zahvalio na potpori i ljubaznosti.

MacKenzie je s Džefom bila od samih poslovnih početaka te su u braku proveli 25 zajedničkih godina. Unatoč tome što nisu otkrivali da imaju probleme u braku, u javnost je izašla njegova afera s voditeljicom Lauren Samćez (Sanchez) te se brak Džefa i Mekenzi završio.

Izvor: avaz.ba