18.8 C
Bihać
Četvrtak, 17 Juna, 2021

Pada cijena PCR testova

CIJENE PCR i seroloških testova, koje HZZO plaća svojim ugovornim ustanovama, snižene su, pa će PCR test na covid-19 iznositi 382.92 kune, a serološki test po vrsti specifičnih protutijela 121.30 kuna, odlučilo je u petak Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

“Potreba promjene cijena za dijagnostičke testove na bolest covid-19 utvrđena je nakon provedene analize u zdravstvenim ustanovama o nabavnim cijenama reagensa te zbog utvrđenih povoljnijih cijena reagensa za PCR test, kao i osiguravanja što veće dostupnosti seroloških testiranja u skladu s propisanim indikacijama”, priopćili su iz HZZO-a.

Radi zapošljavanja što većeg broja doktora medicine u zdravstvenom sustavu, HZZO će i nadalje financirati rad doktora medicine bez specijalizacije.

Stoga je donesena odluka o izboru doktora medicine bez specijalizacije za koje će se financirati rad pod nadzorom u 2021. te je u prijedlog Liste prvenstva uvršteno šest kandidata.

Financiranje rada pripravnika

Nastavlja se i financiranje rada pripravnika – doktora medicine, magistara farmacije i magistara medicinske biokemije i laboratorijske medicine, za koje će se financirati pripravnički staž osnovom Javnog natječaja iz 2021.

Svi pristigli zahtjevi zadovoljavaju formalne uvjete te je u sustav financiranja uvršteno 13 kandidata, i to četiri doktora medicine, jedan magistar farmacije i osam magistara medicinske biokemije i laboratorijske medicine.

Nakon provedenih natječaja, ugovorne zdravstvene ustanove i drugi ugovorni subjekti HZZO-a sklopit će ugovore o radu s odabranim kandidatima, na osnovi kojih će HZZO u najkraćem roku sklopiti ugovore o financiranju s ugovornim zdravstvenim ustanovama i drugim ugovornim subjektima HZZO-a, navodi se u priopćenju.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se