Padaju rekordi u prodaji piva i vina nakon otvaranja pabova u Engleskoj

Prvog dana otvaranja, na terasama se popilo piva i vina u količini za 113 posto većoj nego istog tog dana predpandemijske 2019.

IZVORAvaz.ba

Prvi dan rada nakon višemjesečnog zatvaranja engleskim pabovima je donio rekordnu zaradu. U ponedjeljak, prvog dana otvaranja, na terasama pubova popilo se piva i vina u količini za 113 posto većoj nego istog tog dana predpandemijske 2019. godine, piše Jutarnji list.

I restorani prijavljuju povećani broj narudžbi za 150 posto, a u mnogima su mjesta rezervirana sedmicama unaprijed, iako rade samo terase, a u Engleskoj je još uvijek hladno.

Velika Britanija ima 41.100 restorana i pabova, procjenjuje se da ih 40 posto ima dovoljno vanjskog prostora da mogu organizirati rad pod sadašnjim uvjetima, kad je ugostiteljskoj branši dozvoljen rad s gostima samo na otvorenom.

U idućem koraku ublažavanja mjera, predviđenom za 17. maja, trebali bi se otvoriti i ostali pabovi i restorani, s obzirom da će tada moći raditi i u zatvorenom dijelu lokala.

U odnosu na prošlu godinu, pabovi i restorani bilježe veći promet za čak 58,6 posto, ali to je zbog pandemije, jer je prodaja hrane 11,7 posto manja u odnosu na 2019. godinu.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se