28.8 C
Bihać
Ponedjeljak, 21 Juna, 2021

PANDEMIJA KORONAVIRUSA: VAKCINACIJA ZDRAVSTVENIH RADNIKA U PRIORITETU

Prema onom što se može saznati iz svjetskih i medija većine zemalja koje se užurbano bore protiv Covid-19 oboljenja, vakcinacija zdravstvenih radnika u ovom trenutku je prioritet u odnosu na druge, s obzirom na zadatke koji se svakodnevno stavljaju pred zdravstveni sistem…

BIHAĆ, 15. januara – U evropskoj regiji koju pokriva Svjetska zdravstvena organizacija od 53 države 31 pokrenula programe vakcinacije.

Među njima i naša država u koju vakcina, prema najavama, stiže krajem ovog mjeseca. Na jučerašnjoj sjednici Vlade Federacije BiH prihvaćen je plan cijepljenja protiv COVID-19, a stručno savjetodavno tijelo za imunizaciju je predložilo prioritetne grupe kako bi bio postignut najefikasniji rezultat.

U vrhu liste prioriteta su zdravstveni radnici i osoblje zaposleno u zdravstvenim ustanovama. U Kantonalnoj bolnici u Bihaću su nam potvrdili da je od 900 uposlenika 619 pristalo primiti vakcinu ali konačni broj ovisit će o zdravstvenom stanju primaoca u trenutku vakcinacije. Sa druge strane, u bužimskom Domu zdravlja prijavilo se nešto više od polovine broja zaposlenih.

POGLEDAJTE VIDEO OVDJE

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se