Naslovnica GLOBUS Papa Franjo ljubio stopala vođama Južnog Sudana (VIDEO) Vatikan je okupio južnosudanske...

Papa Franjo ljubio stopala vođama Južnog Sudana (VIDEO) Vatikan je okupio južnosudanske vođe na cjelodnevnoj molitvi i propovijedima u Papinoj rezidenciji

0

Papa Franjo je danas, u nezabilježenoj gesti, kleknuo i poljubio stopala vođama Južnog Sudana koji su prethodno međusobno ratovali te ih pozvao da se ne vraćaju građanskom ratu.

Papa je kazao predsjedniku Salvi Kiru (Kiiru), njegovom bivšem zamjeniku i vođi pobunjenika Riku Mašaru (Rieku Macharu) te trojici potpredsjednika da poštuju primirje koje su potpisali i da se posvete formiranju vlade nacionalnog jedinstva sljedećeg mjeseca.

– Molim vas, kao brat, da ostanete u miru. Molim vas svojim srcem, krenimo naprijed. Bit će mnogo problema, no oni nas neće nadjačati. Riješite svoje probleme – kazao je papa Franjo.

Lideri su bili šokirani gestom 82-godišnjeg Pape, koji je, uz pomoć pomoćnika, kleknuo i poljubio cipele dvojici sukobljenih vođa i nekolicini drugih ljudi u prostoriji.

Vatikan je okupio južnosudanske vođe na cjelodnevnoj molitvi i propovijedima u Papinoj rezidenciji, u pokušaju smanjivanja podjela suprotstavljenih strana, mjesec uoči formiranja vlade nacionalnog jedinstva u ratom oštećenoj državi.

Loading...