Pat-pozicija u Saboru RH: Marić ostaje ministar, 75 glasova “za” smjenu, 75 glasova “protiv”

12:11

Nakon glasanja u Saboru, Zdravko Mamić, prema svemu sudeći ostaje ministar finansija! Naime, za njegovu smjenu glasalo je 75 odbornika, a isto toliko je bilo protiv. Niko nije bio suzdržan, javlja Jutarnji. Smjene nema, ali nema ni parlamentarne većine.

11:00

Hrvatski sabor danas će glasati o SDP-ovu prijedlogu za opoziv hrvatskog ministra financija Zdravka Marića.

Na početku zasjedanja više klubova zastupnika zatražilo je stanku kada je predsjednik Sabora Božo Petrov predložio da se na dnevni red uvrsti Mostov prijedlog o raspuštanju Sabora, prenosi Večernji list.

– Ili će se pronaći nova parlamentarna većina. Ili idemo u nove izbore. Kada, pod kojim uvjetima, ovisi o razrješenju ovoga proceduralnog Rašomona kojeg imamo – rekao je HDZ-ov saborski zastupnik Zlatko Hasanbegović i dodao da ne može biti dio parlamentarne većine koju čine SDP i HNS.

Na pitanje ima li HDZ većinu od 76 ruku, Hasanbegović je kazao da ne učestvuje u tim konzultacijama.

– Jasno sam rekao da ću svoje stajalište o novoj parlamentarnoj većini iznijeti kada se dozna tko će biti u toj većini i Vladi. Ne mogu biti dio iste parlamentarne većine koju bi činili zastupnici HNS-a – kazao je Hasanbegović za N1, te dodao kako ne zna ko će biti u većini.

Hrvatski sabor, koji treba odlučivati o SDP-ovu prijedogu opoziva ministra financija Zdravka Marića, još nije nastavio zasjedanje iako je ono bilo najavljeno za 10 sati.

Informacija sa sastanka nema, a na saborskim se hodnicima moglo čuti kako je zapravo došlo do pat-pozicije, jer ni SDP niti HDZ navodno nemaju potrebnih 76 ruku, prenose hrvatski mediji.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se