Pernar izbačen iz Sabora zbog kritikovanja Čovića: On gradi vilu koje se ne bi posramili ni narko bosovi u Kolumbiji

Kontroverzni političar i zastupnik u Saboru Republike Hrvatske Ivan Pernar, danas je govorio u ovoj instituciji povodom rasprave o “Deklaracije o položaju Hrvata u BiH”. Raspravu uživo možete pratiti na ovom LINK-u.

Nakon što je izlaganje otvorio osvrtom na historiju Bosne i Hercegovine, govor je preusmjerio prema HDZ-u i njegovoj, kako je kazao, “tragičnoj ulozi u BiH”. Rekao je da se Hrvatska trebala mješati u poslove BiH, ali ne na ovaj način, nego pokušajem da vodi politiku kompromisa. Veliku pažnju je posvetio prvom čovjeku HDZ-a BiH Draganu Čoviću.

– Je li moguće da dok hrvatski narod nestaje iz BiH, on gradi vilu, hacijendu, koje se ne bi posramili ni narko bosovi u Kolumbiji. Zar vas to nije sramota? Da za jedan kvadrat njegove vile više, spremni ste raseliti vlastiti narod i upropastiti!?

Predsjedavajući Brkić je pokušao dozvati Pernara, no ovaj se oglušio na njegov poziv.

– Je li moguće gospodine Brkiću da se mijenja tok rijeke da bi prolazila kraj vile jednog čovjeka? – insistirao je Pernar.

Nakon toga mu je isključen mikrofon, ali Pernar je i dalje žustro vikao u Saboru.

– Svoje poltrone možete ušutkavati, iskazi iz DORH-a mogu nestajati… Istinu možete skrivati tamo gdje vi utječete na nju -nastavio je Pernar, nakon čega je Brkić naredio saborskoj straži da ga isprati iz sabornice.

– Sram vas može biti, skupa s cijelim HDZ-om – kazao je Pernar i sam otišao iz sabornice.

– Zbog govora u kojem raskrinkavam politiku HDZ-a u Hrvatskoj i BiH, a usmjerena je protiv Hrvata, predsjedavajući Brkić me izbacio iz Sabora.

VATRENI GOVOR PROTIV POLITIKE HDZ-a u HRVATSKOJ I BIH

Zbog govora u kojem raskrinkavam politiku HDZ-a u Hrvatskoj i BiH, a usmjerena je protiv Hrvata, predsjedavajući Brkić me izbacio iz Sabora."Svoje poltrone možete ušutkavati, iskazi iz DORH-a mogu nestajati… Istinu možete skrivati tamo gdje vi utječete na nju", nastavio je Pernar, nakon čega je Brkić naredio saborskoj straži da ga isprati iz sabornice."Sram vas može biti, skupa s cijelim HDZ-om", kazao je Pernar i sam otišao iz sabornice.

Posted by Ivan Pernar on Wednesday, December 12, 2018

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se