Naslovnica SPORT Petr Čech započinje karijeru u hokeju na ledu Proslavljeni češki golman Petar...

Petr Čech započinje karijeru u hokeju na ledu Proslavljeni češki golman Petar Čech (37) okušat će se kao čuvar mreže u svom drugom omiljenom sportu hokeju na ledu nakon što je na kraju prošle sezone okončao veliku nogometnu karijeru.

0

Čech se priključio engleskoj poluamaterskoj ekipi Guilford Phoenix, što za neke i nije iznenađenje budući da je kao dijete često znao igrati hokej.

“Presretan sam što imam priliku igrati za Phoenix i iskusiti prave hokejaške mečeve. Nadam se da ću pomoći ovoj mladoj ekipi u ostvarivanju ciljeva i da pobijede što više susreta kad budem igrao. Nakon 20 godina u nogometu, ovo će biti prekrasno iskustvo za mene, da se okušam u sportu koji sam obožavao gledati i igrati kao dijete”, rekao je.

Čech je igrajući za Arsenal i Chelsea četiri puta bio prvak Engleske i osvajač FA kupa, triput je osvojio Liga kup, dok je 2012. godine s Chelseajem osvojio Ligu prvaka.

“Dolazak Čecha je ogromna stvar za Phoenix. Sjajan je momak koji naporno trenira i jedva čekam vidjeti ga na debiju”, rekao je trener Andy Hemmings.

Inače, Čech nije u potpunosti napustio nogomet budući da će paralelno nastaviti raditi kao savjetnik u Chelseaju.