Naslovnica MAGAZIN Piće od tri sastojka će pomoći da se riješite sala na trbuhu...

Piće od tri sastojka će pomoći da se riješite sala na trbuhu Ukoliko imate problem sa salom na trbuhu i želite ga se riješiti, trebate probati čudotvorno piće od tri sastojka.

0

Kao što je poznato, rezultati gubitka sala, odnosno viška kilogreme ne mogu se vidjeti preko noći, a ishrana ima ključnu ulogu za mršavljenje i zdravlje. S pravim sastojcima na tanjiru možete efikasno ubrzati metabolizam, poboljšati probavni sistem i ubrzati mršavljenje. Ako želite izgubiti višak kilograma, možda je piće od tri sastojka pravo rješenje za vas.

Piće se pravi od mrkve, narandže i đumbira i predstavlja bogat izvor vitamina i minerala koji regulišu masnoću u tijelu i pomaže vam da ostanete u formi.

Odbacivanjem zašećerenih pića bogatih kalorijama i slične hrane je prvi korak ka mršavljenju, a unošenje svježeg soka je lagan način da se opskrbite vitaminima, mineralima, antioksidantima i vlakima. Hranjive materije će oživjeti vaš metabolizam i pomoći vam da sagorite više kalorija.

Sok je bogat sastojcima koji pomažu u procesu mršavljenja. Sadrži malo kalorija i mnogo vlakana zahvaljujući mrkvi koja se smatra supernamirnicom za mršaljvenje. Zahvaljujući velikom udjelu vlakana, jedna čaša soka od mrve će vas zasititi i spriječiti da se prejedete. Sok od mrkve potiče sagorijevanje masti i mršavljenje.

Sok od narandže je još jedan važan sastojak pomenutog pića, sadrži malo kalorija, a tijelo potroši mnogo više dok ga svari. Također, unapređuje okus pića.

Đumbir je bogat enzimima koji unapređuju probavu, a dobra probava će riješiti vaše probleme s tjelesnom težinom. Također, đumbir će pomoći da ostvarite svoje fitnes ciljeve ako ga unosite redovno.

Za sok je potrebna jedna mrkva, svježi sok od narandže i jedan đumbir. Prvo u blender stavite mrkvu i đumbir, a kad dobijete glatku pastu, dodajte i sok jedne narandže. Najbolje je sok popiti ujutro kako bi efikasnost bila na maksimumu.