Pismo Mladena Lonića građanima Bosanske Krupe i Unsko-sanskog kantona

Mladen Lonić, poslanik u Skupštini Unsko-sanskog kantona, gdje obnaša funkciju zamjenika predsjedavajućeg Skupštine USK, delegat u Domu naroda Parlamenta F BiH i član Predsjedništva Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine povodom okončanja mandata u institucijama Skupštine USK-a i Domu naroda Parlamenta F BiH svojim sugrađanima ali i svim drugim građanima Unsko-sanskog kantona i države Bosne i Hercegovine obratio se pismom ukojem im se zahvaljuje na povjerenju koje je do sada dobijao i govori o činjenicama koje su obilježile njegov rad u posljednjem četverogodišnjem mandatu.

U pismu između ostalog stoji:

Drage Krupljanke i Krupljani, građanke i gradjani Unsko-sanskog kantona, F BiH i Države Bosne i Hrcegovine već duži period zahvaljujući vašim glasovima i vašoj volji obnašam visoke i časne dužnosti u Skupštini USK-a i Domu naroda Parlamenta F BiH. Od svih tih godina posljednje četiri su sigurno bile najteže jer se rad u zakonodavnim tijelima odvijao bez jasno definisane većine i uz stalne pritiske česte krize i najmanji broj donešenih zakona i važnih odluka od kako se ja bavim politikom. Naravno meni kao i mojim drugovima iz SDP-a i drugih opozicionih partija, bilo je vrlo teško da bilo šta predložimo kako bi nam bilo bolje jer većina koja je varirala od sjednice do sjednice se jednostavno oglušivala na sve što je konstruktivno dolazilo iz opozicionih redova. Meni je bilo bitno da u svakom trenutku štitim interese svakog čovjeka u BiH i kada mi se god pružila prilika to sam i učinio. Često sam bio nemoćan u toj svojoj borbi jer snaga ruku nacionalnih stranaka uvjek je bila jača od snage argumenata opozicije, ma kako oni bili jaki.

Izabrao sam današnji dan da Vam se obratim jer počinje nova izborna kampanja i znam da će biti vjerovatno svakakvih priča i podmetanja od političkih protivnika a ja se u svojoj kampanji i kampanji koju će voditi moja stranka ne mislim baviti svakodnevnim odgovaranjem na izmišljene stvari i razne spinove koji su počeli odmah poslije završetka Općinskih izbora 2016. godine. Moja kampanja i kampanja SDP-a bavit će se budućnosti, stvaranjem boljih uslova za privlačenje investitora kako bi barem smanjili, ako ne možemo totalno spriječiti , odlazak mladih van naše države. Moj fokus u narednom periodu biće na vladavini prava i borba protiv korupcije koja je rak rana našeg društva. Borit ću se da se čuje glas običnog čovjeka i vaše stavove i inicijatve ću ukoliko ostanem u političkom životu nastojati inkorporirati u svako svoje izlaganje i zahtjev prema izvršnoj vlasti, ma ko u njoj bio.

Na kraju mandata u Skupštini USK i Domu naroda F BiH želim Vam reći da sam većinu svojih primanja od politike usmjerio u humanitarne svrhe i pomoć socijano ugroženim i oni koji to trebaju znati to znaju a i u buduće ću se ako mi Bog da zdravlja i dalje isto ponašati. U toku ovog mandata sam imao i jedan veliki zdravstveni problem i u tim trenutcima sam shvatio da su najveće bogatstvo drugovi i prijatelji, kojih je na stotine i hiljade pitalo za moje zdravlje i moje stanje i nudili svoju pomoć. Svima njima još jednom se zahvaljujem i nadam se da ni meni ni njima neće trebati takva pomoć a ako zatreba opet ćemo biti zajedno. Uz želju da svi,bez obzira kom svjetonazoru, kojoj stranci i naciji pripadate, budete živi i zdravi i privrženi našoj domovini Bosni i Hercegovini , vas pozdravljam i želim da što više ostanemo ljudi spremni ,bez figa u džepu, pomoći jedni drugima.

Zamjenik predsjedavajućeg Skupštine USK

Delegat u Domu naroda Parlamenta F BiH

Član Predsjedništva SDP-a BiH

Mladen Lonić

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se