9.9 C
Bihać
Nedjelja, 24 Oktobra, 2021

Plenković: Neće biti lockdowna niti policijskog sata

Mjere koje su do sada na snazi bit će produžene

IZVORavaz.ba

Hrvatski premijer Andrej Plenković je kazao kako je na sastanku Znanstvenog savjeta održanog u Banskim dvorima ocijenjeno kako su epidemiološke mjere protiv širenja koronavirusa koje poduzima Hrvatska vlada “primjerene, proporcionalne ugrozi koju u ovom trenutku epidemija predstavlja u Republici Hrvatskoj za zdravlje naših sugrađana”.

– Upućujemo na visoki stupanj opreza, te apeliramo na provedbu svih mjera koje je do sada donosio Stožer civilne zaštite – kazao je Plenković.

Mjere koje su do sada na snazi bit će produžene, a ukoliko Stožer procijeni da je potrebno postrožavanje mjera, one će se postrožiti, najavio je hrvatski premijer.

– Zajednički je stav da kompletnog lockdowna neće biti niti će biti policijskog sata. Niti jedno ni drugo nije niti je ikada bilo na stolu – poručio je Plenković.

Cilj je, naveo je, kvalitetno održavanje i izbjegavanje prekapacitiranosti zdravstvenog sistema, omogućavanje zdravstvene zaštite za sve, posebno najteže pacijente.

– Dinamika zaraze se proteklih dana znatno smanjila u odnosu na prethodne sedmice – ocijenio je Plenković.

Dodao je kako je porast oboljelih u postotku znatno niži, iako su brojke zaraženih na dnevnoj razini dosegle gotovo tri hiljade.

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se