6.4 C
Bihać
Ponedjeljak, 18 Oktobra, 2021

Plenković: Situacija je vrlo ozbiljna, uskoro nove mjere

IZVORavaz.ba

Premijer Hrvatske Andrej Plenković danas je na sjednici vlade potvrdio da će Štab u sljedećim danima donijeti novi paket mjera protiv koronavirusa.

– Budući da je pandemija Covida-19 tema koja je među nama stalno, na tu temu se danas održava sjednica Evropskog vijeća. Ono što je važno je da u ovom kontekstu brojeva koje vidimo jučer i ovih dana još jednom apeliramo da je situacija vrlo ozbiljna, u tri zadnja sedmice u oktobru smo imali udvostručenje gotovo svake sedmice. U zadnje tri sedmiCe rast se nastavio ali se bitno usporio zahvaljujući mjerama koje smo uveli – rekao je Plenković.

Prema rast više nije velik kao u oktobru, dnevne brojke i dalje su visoke.

– Mjere su usporile širenje epidemije, ali krivulja nije počela padati na način na koji bismo htjeli da se to dogodi, trebao napraviti dodatne napore da se smanji opterećenje zdravstvenog sustava – rekao je.

Porastao je i broj preminulih.

– Jučer i prekjučer smo zbog toga razgovarali kako bi Stožer izradio paket novih mjera kojima ćemo nastojati organizirati naš život i rad na način da se smanji intenzitet širenja epidemija. Tu je jako važno da se svi pridržavaju mjera – rekao je Plenković.

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se