Plenković slavi: Osvojili smo 12 županija, 62 grada i 204 općine!

Premijer Hrvatske i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković prilikom dolaska u centralu HDZ-a komentirao je rezultate drugog kruga lokalnih izbora.

Premijer se pohvalio rezultatima te najavio da sutra započinju razgovori s parlamentarnim strankama.

– Zajedno s partnerima u Koprivničko – križevačkoj županiji smo osvojili 13 županija. Posebno čestitam novom županu Ivanu Anušiću u Osječko – baranjskoj županiji. Riječ je o drugoj županiji po veličini u Hrvatskoj, na taj način smo dobili povjerenje za svih 5 slavonskih i svih 5 dalmatinskih županija – rekao je Plenković, prenosi Vecčernji.

HDZ je osvojio 62 grada, a moguće da će osvojiti i Hvar. Osim toga, osvojili su i 204 općine.

– Posebno želim čestitati nizu kolega koji su osvojili sjajne rezultate. U Daruvaru, Dubrovniku, Metkoviću, Karlovcu, Ozlju i Oroslavlju, Senju, Đakovu, Požegi, rekao je Plenković.

– Vidjeli smo odaziv i rezultate. HDZ je pripravan za sve scenarije. Upućujemo poruku svima koji žele za Hrvatsku suočavanje na način sa svim krupnim političkim pitanjima, pozivam ih na razgovore o političkoj stabilnosti, razvoju, demografskoj revitaliziaciji i sigurnosti te o obrazovanju naše djece – poručio je Plenković te nastavio:

– Mislim da je dobro, malo ćemo sve rezimirati. Ono što je bio moj glavni cilj je iskorak u jednom od velika četiri grada, ostvario ga je Andro Krstulović Opara u Splitu, a tu je i sjajan uspjeh Ivana Anušića u Osječko-baranjskoj županiji. To su bile za mene amblematične bitke ovih lokalnih izbora – poručio je Plenković.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se