7.8 C
Bihać
Subota, 27 Novembra, 2021

Počinje liga za košarkaše u kolicima i pripreme za nastup na Evropskom prvenstvu

IZVORklix.ba

Nakon dosta problema koje je izazvala pandemija koronavirusa, liga će konačno krenuti pa se očekuju uzbuđenja u novoj sezoni, u kojoj nekoliko ekipa pretendira na sami vrh. Razlog za početak u ovom terminu leži u činjenici da je savez dobio zvaničnu potvrdu od IWBF-a o održavanju Evropskog prvenstva B divizije u Atini, koje se održava od 16. do 22. novembra ove godine.

Direktor košarkaške reprezentacije BiH u kolicima Alaga Pašić, kaže da su pripreme za nastup reprezentacije praktično već počele.

“Iako je Evropsko prvenstvo nominalno u novembru, mi smo pripreme počeli već odavno. Dosta logističkih stvari je potrebno pripremiti ranije, a tiču se priprema, dolaska i odlaska reprezentacije u Grčku, nabavke opreme i svega potrebnog za što bolji nastupa na prvenstvu. Moram napomenuti da i ovog puta imamo veliku podršku našeg BH Telecoma, koji se još jednom pokazao kao naš iskreni prijatelj i partner državne reprezentacije”, rekao je Pašić.

Uskoro će se, kako ističe, i krenuti sa planom priprema za takmičenje u Grčkoj.

“U narednim danima ćemo definirati tačan plan priprema za ovo takmičenje. U saradnji sa selektorom i ljudima iz kancelarije saveza ćemo napraviti jasan plan i definisati termine priprema, kao i plan praćenja potencijalnih reprezentativaca te na osnovu toga napraviti cijelu organizaciju. Poznato je da zbog specifičnih uslova je dosta teško napraviti i organizovati pripreme košarkaša u kolicima, u odnosu na ostale sportove”, dodao je Pašić.

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se