Pogledajte izjave očeva Edite Malkoč i Selme Agić

Očevi poginulih studentica, Selme Agić i Edite Malkoč, izjasnili su se da se pridružuju krivičnom gonjenju optuženih, te su uputili imovinsko-pravni zahtjev.

Nakon što su dali svoj iskaz, očevima poginulih djevojaka optuženi Sanjin Sefić je uputio saučešće, te izrazio kajanje. Saučešće su izjavili i advokati optuženih i tužiteljica Advija Hajdo-Balta.

Iskaze su danas pred Sudskim vijećem, kojim je predsjedavao sudija Igor Todorović, dali i svjedoci Fikreta Hadžiabdić i Mahir Suljević.

Svjedokinja Fikreta Hadžiabdić je kobne noći bila s kćerkom u automobilu. U automobilu su bila i kćerkina djeca.

– Automobilom smo stajale na semaforu i čekale da se upali zeleno svjetlo. Vodile su se (Selma Agić i Edita Malkoč) pod ruku i vidjela sam da su zakoračile na zebru, potom sam se okrenula da vidim da li se nama upalilo zeleno svjetlo. Tada sam čula da je nešto puklo i odmah sam znala šta se desilo. Okrenula sam se i vidjela da djevojka u braon jakni leži na cesti. Tada sam vidjela i dva auta, jedno tamne, a jedno svijetle boje. Jedno auto je malo prikočilo, a zatim su se oba auta udaljila. Otvorila sam vrata da izađem, međutim, kćerka mi je rekla stani i tebe će nešto udariti – kazala je svjedokinja Hadžiabdić.

Nastavak suđenja Sefiću i ostalima

Posted by Dnevni avaz on Thursday, April 20, 2017

Potom je kazala da su ona i kćerka krenule dalje, ali da su stale na sljedećem semaforu i policajca, kojeg su vidjele, obavijestile o nesreći.

Svjedokinja je kazala da ju je kćerka odvezla kući na Grbavicu, a potom je otišla da da izjavu u policiji, jer je vidjela cijeli događaj.

– Kćerka mi je rekla da su bile lijepe, nasmijane, kosa im je lepršala. Kazala je naše lijepe Bosanke, dodala je svjedokinja Hadžiabdić.

Iskaz je dao i svjedok Mahir Suljević, koji je uposlenik u kazinu na Socijalnom, a kojem je neposredni šef Jasmin Sefić, otac Sanjina Sefića.

– Sanjin Sefić je te večeri dolazio u kazino. Bio je vidno nervozan i tražio je da mu dam fiksni telefon. Dok je telefonirao, hodao je po kazinu i udarao po tipkama na aparatima, ali nije kockao. Nakon možda nekih 20-25 minuta, ali ne mogu tačno reći koliko se vremena zadržao, je tražio da mu pozovemo taksi. Nazvali smo, a on je potom otišao – kazao je ovaj svjedok.

Nastavak suđenja zakazan je za 18. maj.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se