23.3 C
Bihać
Petak, 24 Septembra, 2021

POGLEDAJTE MAPU: Sarajevo epicentar koronavirusa, evo u kojim je naseljima najviše oboljelih

Interaktivna mapa na zaštićenom online medicinskom informacionom sistemu prikazuje broj oboljelih građana u naseljima, općinama i gradovima u BiH.

Covid heat map jasno ukazuje gdje to trenutno epicentar oboljelih u BiH, a zanimljivo je i da prikazuje broj zaraženih prema naseljima.

Vlada Kantona Sarajevo i Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo danas su održali vanrednu sjednicu zbog izuzetno lošeg stanja u glavnom gradu BiH.

Dogovoreno je da će 30 mjesta u Općoj bolnici Prim.dr. Abdulah Nakaš biti preusmjerneno sa Podhrastova gdje su kapaciteti popunjeni.

Dok se stanje iz dana u dan pogoršava ne prestaju prepucavanja na relaciji KCUS – Opća bolnica Prim.dr. Abdulah Nakaš.

Generalna direktorica KCUS-a, prof.dr. Sebija Izetbegović nakon današnjeg sastanka izjavila je:

– Na sastanak Kriznog štaba, nije došao Ismet Gavrankapetanović, koji je član. On radi danas privatno. Nije poslao niti zamjenu. Koja drskost? Zaključao je kantonalnu bolnicu i neće da liječi oboljele. Strašno.

Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović gostujući na FACE TV rekao je da mjesta u bolnicama još ima, naročito na KCUS-u:

– Ja sam protiv toga da se pacijenti smještaju u studentski dom ili bilo gdje drugo dok ima kreveta u bolnicama. Kada se napune kreveti na Podhrastovima, imaju kreveti na Infektivnoj klinici KCUS-a, i mi smo tu. Ako sve to bude puno, onda možemo razmišljati od drugim smještajima. Mi imamo oko 350 kreveta, a popunjeno je 66 posto. Na KCUS-u ima oko 800 slobodnih kreveta, napomenuo je Gavrankapetanović.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se