Pojačan policijski nadzor kod Mostara: Osoba iz narandžastog kombija pokušavala oteti djecu?!

IZVORavaz.ba

Odjel kriminalističke policije Policijske uprave Mostar istražuje slučajeve koji su im prijavljeni 8. i 11. aprila.

Naime, u prvom slučaju prijavljeno je da je osoba koja se nalazila za upravljačem kombi vozila u Ortiješu-Novom Naselju narandžaste boje pozivala dvojicu 13-godišnjaka, koji su se nalazili na igralištu da uđu u automobil. Kako saznajemo, dječaci su to odbili. Odmah su sve ispričali svojim roditeljima, koji su alarmirali policiju.

Drugi slučaj prijavljen je samo tri dana kasnije. Otac 14-godišnjakinje iz susjednog naselja Buna, u kasnim poslijepodnevnim satima, policiji je prijavio da je njegovu kćerku dok se vozala na biciklu u naselju, muškarac koji se nalazio za upravljačem, također, narandžastog kombija pozivao da uđe u vozilo. Djevojčica je nakon toga pobjegla kući.

Nedugo nakon toga, u naselju Vrapčići, sjeverno od Mostara pronađen je kombi narandžaste boje, a uhapšen je I.A. (23) iz Brčkog, navodno, romske nacionalnosti, koji je nakon kriminalističke obrade pušten na slobodu.

Kako saznajemo, ta osoba se nije mogla dovesti u vezu s prijavljenim slučajevima.

Iz policije su nam kazali da razumiju zabrinutost roditelja i javnosti te da u saradnji s Kantonalnim tužilaštvom preduzimaju sve neophodne aktivnosti kako bi u potpunosti rasvijetlili ove slučajeve.

Ipak, iz policije podsjećaju i na slučaj koji je prije nekoliko godina prijavljen u mostarskom prigradskom naselju Rodoč, kada su dvije djevojčice tvrdile da su ih pokušali oteti ljudi iz bijelog kombija, a nakon istrage je utvrđeno da su njih dvije cijeli slučaj izmislile.

I u Sarajevu je prošle godine u oktobru zavladao opći haos zbog niza prijava navodnih otmica i pokušaja otmica, a slični slučajevi su zabilježeni i u drugim gradovima.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se