-3.7 C
Bihać
Srijeda, 19 Januara, 2022

Pokrenuta je humanitarna akcija za Kajtazović Maka kojem su potrebna sredstva za liječenje. Molimo sve naše prijatelje, bajkere, klubove i pojedince da se odazovu ovoj akciji

Kajtazović Mak rođen je 12.07.2021. godine u ZU Kantonalna bolnica „Dr. Irfan Ljubijankić“, u Bihaću. Trećeg dana po rođenju, uočena je mekotkivna tvorba u području lumbosakralne regije, promjera oko 3 cm, te je Mak premješten na Neonatologiju Kantonalne bolnice Bihać. Prilikom daljnje obrade je utvrđeno da je Mak rođen sa deformacijom kičmene moždine. Nakon sumnje na dijagnozu spina bifida occulta lumbosacralis uspostavljene u ZU Kantonalna bolnica „Dr. Irfan Ljubijankić“, Bihać, Mak je premješten u Klinički centar univerzitetata u Sarajevu, gdje mu je realiziran planirani MRI glave i MRI L/S kičme uz sedaciju, nakon čega roditelji odvode Maka na pretrage u Minhen u „München klinik“.

U Minhenu je utvrđena konačna dijagnoza – lumbalna spina bifida sa Tethered cord te se preporučuje plastična operacija leđne moždine i intramedularnih membrana: odsječak terminalnog filuma adhazioliza (sekundarna kirurgija) spinalna duraplastika.

Tom prilikom Makovi roditelji su dobili i preliminarni iznos troškova potrebnih za Makovu operaciju i liječenje sa napomenom da se troškovi mogu povećati i višestruko ako se dijagnoza promijeni, ako dođe do komplikacija ili liječenja u jedinici intenzivne njege ili bude potrebna ventilacija. Kako je to „München klinik“ i naznačila u svom obračunu, a koji obračun je vidljiv na slikama ispod ovog teksta preliminarni troškovi Makovog liječenja na istoj klinici iznose 23.370,00 €. Mak Kajtazović i njegovi roditelji trenutno nisu u situaciji da sami snose troškove liječenja sad već svog šestomjesečnog sina, te pozivamo sve ljude dobre volje ukoliko su mogućnosti da svojim novčanim prilozima pomognu da se Maku obezbjede novčana sredstva za operativni zahvat i liječenje na klinici u Minhenu, te da mu se omogući da ima sretno djetinjstvo u kojem će moći normalno hodati i obavljati svoje fiziološke protrebe.

Uplate za Kajtazović Maka možete izvršiti na žiro račun broj:
1401010004795616 otvoren kod „Sberbank BH“, d.d. Sarajevo
PNB 1403010000046105
Dok novčane iznose za liječenje Kajtazović Maka iz inostranstva možete uplatiti na račun broj:
1403010050005276
SWIFT Code: SABRBA22
IBAN Code: BA391403010050005276

Opis fotografije nije dostupan.

Opis fotografije nije dostupan.

Opis fotografije nije dostupan.

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se