14.9 C
Bihać
Ponedjeljak, 20 Septembra, 2021

Policija pojačava mjere sigurnosti zbog dolaska Sergeja Lavrova

IZVORavaz.ba

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzet će pojačane mjere sigurnosti zbog predstojeće posjete ministra vanjskih poslova Rusije Sergeja Lavrova, koji će boraviti na području grada Istočno Sarajevo, radi njegovog nesmetanog kretanja i boravka.

Iz MUP-a je saopćeno da je resorni ministar izdao naredbu o zabrani saobraćaja za sva vozila za sutra od 16.30 do 21.30 sati na dionici magistralnog puta Sarajevo-međuentitetska linija Kula-Istočno Sarajevo /alternativna dionica Sarajevo-međuentitetska linija Dobrinja-Istočno Sarajevo koja se proteže Ulicom Ive Andrića/.
– Ali, i na prostoru Ulice vojvode Radomira Putnika, gdje je Administrativni centar Vlade RS, kao i na dionici regionalnog puta Kula-raskrsnica Bijelo Polje – navodi se u saopćenju.

Zabrana saobraća sutra će biti od 14.30 do 21.30 sati za teretna motorna vozila ukupne mase iznad 7,5 tona na području općina Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo.
U istom periodu je na području ovih općina na snazi zabrana prijevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju.

– Napominjemo da Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice za navedeni dan neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija – napomenuto je u saopćenju.
Iz MUP-a RS su pozvali građane da sutra svedu na minimum svoje kretanje u saobraćaju na području opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo, te da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu.

Građanima je preporučeno i da prilikom kretanja na području ovih općina uz sebe imaju važeći identifikacioni dokument, te da zbog lakšeg kretanja ne nose veće torbe ili ruksake.
Građani koji žive u blizini Administrativnog centra Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu treba da izbjegavaju bespotrebne izlaske na balkone, prozore i krovove zgrada

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se