Policijska akademija FMUP-a: Promovirano 115 budućih policajaca

U ime 33. generacije polaznika za čin “policajac” prisutnima se obratio kadet Ibro Miladin koji se zahvalio ministru Aljoši Čamapari i kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova na podršci, direktoru Policijske akademije, kao i uposlenicima Policijske akademije FMUP-a, što su nesebičnim zalaganjem dio svog iskustva prenijeli na buduće policijske službenike.

Prisutnima se potom obratio Nusret Beširević, direktor Policijske akademije FMUP-a.

– Cilj nam je policijsku obuku podići na nivo kakav je u zemljama EU, imajući uvijek na umu ulogu i misiju policije, a ona je prije svega da štiti ustavni poredak zemlje i garantuje ličnu i imovinsku sigurnost građana. U potpunosti smo svjesni naše uloge u sistemu sigurnosti, svjesni da je Policijska akademija embrion policijske obuke, mjesto gdje budući policijski službenici stiču osnovna policijska znanja i vještine, te prolaze određene specijalističke obuke. Uz potrebnu podršku, spremni smo odgovoriti na promjene i izazove koji su pred nama, i time doprinijeti sveukupnoj ličnoj i imovinskoj sigurnosti građana u BIH – kazao je Beširević.

Nakon obraćanja direktora prisutnima se obratio i ministar Čampara istaknuvši značaj Policijske akademije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova kao respektabilne ustanove, koja je zadržala kvalitet rada i dan danas.

– U toku 2017. godine na ovoj akademiji se školovao 321 polaznik za čin “policajac” i “mlađi inspektor”, dok su se u prvoj polovini ove godine školovala 182 polaznika, a do kraja godine planirano je školovanje oko 400 polaznika. Različite vidove stručnih obuka u toku 2017. godine pohađalo je 3.852 polaznika, a u prvoj polovini 2018. godine 1.227 polaznika – kazao je Čampara.

On je naglasio kako ovi podaci dovoljno govore o mogućnostima koje ova akademija pruža, kvalitetu obuke, kao i o kvalitetu nastavnog osoblja, koje je tom prilikom pohvalio za sav dosadašnji trud i napore koje su ulažili kako bi održali kvalitet nastave i polaznike, a buduće policajce obučili da se uhvate u koštac sa svim izazovima policijskog posla.

Promociji su prisustvovali i kantonalni ministri unutrašnjih poslova, policijski komesari, rukovodioci policijskih agencija, predstavnici međunarodnih organizacija i mnogi drugi.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se