Poljska premijerka Szydlo: Merkel je pozvala izbjeglice u Evropu i one sada siju smrt

“Evropa mora da se probudi iz letargije i da počne da misli o svojoj sigurnosti. Treba se dići s koljena i ne plašiti se da se pogleda istini u oči. Evropske elite ili ne uviđaju taj problem, ili ih je prerastao ili su došle do zaključka da će svijet već biti takav. Mi na to ne pristajemo”, kazala je premijerka.

Beata Szydlo ponovila je da nema cijene za koju bi njena vlada bila spremna da proda sigurnost Poljaka.

“Za mene je najvažnije to da u Evropi nađemo partnere u evropskim elitama da vidimo kako da se borimo protiv terorizma. Ne treba da se plašimo da o tome govorimo, neka tu političku korektnost zamijeni konačno zdrav politički razum”, kazala je Šidlo.

Politička trezvenost jednog od poljskih političara, potpredsjednika Evropskog parlamenta za poljsku vladajuću stranku Pravo i Pravda Ryszarda Czarneckog izazvala je, međutim, krajem sedmice skandal kada je Czarnecki na vijest da libijska pogranična straža počinje da puca na brodove nevladinih organizacija koji spašavaju izbjeglice, na Twitteru napisao “Konačno!!!”.

Od oduševljenja Czarneckog što se puca na aktiviste nevladinih organizacija, ogradila se na Twitteru i internetu masa Poljaka ogorčena što poljski političar i potpredsjednik EP-a poziva da se puca na neonaoružne ljude koji samo spašavaju živote drugih, prenosi Blic.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se