19.6 C
Bihać
Ponedjeljak, 14 Juna, 2021

Pomozimo Amajli iz Cazina da ode na trasplataciju bubrega

Amajla iz Cazina ima 18 godina i potrebna joj je naša pomoć da ode na transplataciju bubrega. Vas ćemo zamoliti za podjelu apela, a za Amajlu smo odvojili broj 17021 – pozivom se doniraju 2KM, a broj je jedinstven za sve operatere u BiH.

Amajla iz Cazina, osamnaestogodišnja je djevojka koja nije pohađala ni osnovnu, a kamoli srednju školu, nije se slikala za ovogodišnju maturu, jer od svoje devete godine živi sa hroničnom bubrežnom bolešću. Prošle godine bubrezi su joj u potpunosti otkazali i sada njen život ovisi o aparatu, odnosno dijalizi na koju ide tri puta sedmično.

Amajla nema funkcionalne bubrege, ali Amajla ima majku, majku koja bi dala ne samo bubreg, već i život za svoje dijete, tako da je donor bubrega njena majka Sabina.

Prepoznavši problem dijaliznih pacijenata, mi smo od klinike Medical Park iz Istanbula dobili poseban popust za ovu vrstu operacija, tako da cijena transplatacije iznosi 15.000 EUR.

“Vjeruj u bolje sutra, ima i gorih slučajeva”, riječi su kojim majka Sabina tješi svoju Amajlu, a mi uz vašu pomoć zaista i možemo obezbijediti Amajli bolje sutra, jer pored poziva na broj 17021, kojim donirate 2 KM, pomoći možete i online donacijama na web platformi wwwPOMOZIBAorg, kao i uplatama putem naših standardnih računa sa obaveznom svrhom uplate “Pomoć za Amajlu”.

računi

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se