Pomozimo Cazinjanki Hanifi Tričić: Sa 5 godina izgubila oca, danas se bori za život

Sedamnaestogodišnja djevojka iz Šturlića Hanifa Tričić više nego ikad treba našu pomoć; vrijeme je da još jednom pokažemo svoju beskonačnu humanost!

Hanifa je učenica trećeg razreda škole Saobraćajni tehničar u Velikoj Kladuši. U drugom polugodištu školske klupe je zamijenio bolesnički krevet, kad i počinje njena teška borba za život. Naime, Hanifi je u januaru dijagnosticirana akutna leukemija i od tada se nalazi na liječenju u Sarajevu.

Do sada je primila dva ciklusa kemoterapija. Između terapija Hanifa boravi u Roditeljskoj kući Udruženja „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“ i nada se boljem sutra.

Tešku životnu borbu dodatno otežava i tužna stvarnost da je kao petogodišnja djevojčica, 2004. godine, izgubila oca Mirsada koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći kod Velike Kladuše. Osim Hanife, tog dana bez oca su ostala još trojica njene braće i sestra. Njena majka Fikreta, sa penzijom od 320 KM, primorana je da uzdržava četvero djece i da financira Hanifino liječenje.

Hanifa liječenje mora nastaviti u Turskoj gdje bi se uradila transplantacija koštane srži, a donator bi bio Hanifin najstariji brat Mersad. Odlazak u Tursku je planiran krajem mjeseca maja.

Srećom, postoji agencija koja će se pobrinuti za troškove transplantacije i liječenja, međutim, porodici je novčano potrebna pomoć oko njenog boravka u Turskoj.

Ovom prilikom pozivamo sve humane ljude da pomognu Hanifi da ozdravi kako bi joj toplina doma zamijenila očinsku ljubav koja joj nedostaje od pete godine života.

Svi koji žele pomoći, svoj prilog mogu uplatiti na sljedeće brojeve računa:

1414 7613 1011 9515 kod BBI Banke,
Na ime HANIFA TRIČIĆ

Također vas podsjećamo da Hanifi za sada možete pomoći SAMO uplatama na brojeve računa u prilogu; upozoravamo vas da porodica ne vrši skupljanje novčanih sredstava idući na kućne adrese!

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se