Naslovnica USK Ponekad je i nespojivo spojivo: Šta se krije iza sastanka Ekrema Prošića...

Ponekad je i nespojivo spojivo: Šta se krije iza sastanka Ekrema Prošića i Rifeta Hozanovića? Da političkim previranjima nema kraja govori i današnji sastanak nezvaničnih lidera DF-a i ASDA stranke u Sarajevu.

0

Kada znamo da u trenutnoj koaliciji nema ASDA stranke i da trenutna pozicija u Skupštini USK često priča o ovoj stranci i njenom nezvaničnom lideru Rifetu Hozanoviću Hozanu u jako negativnom kontekstu, onda nam ovaj današnji sastanak možda govori da se ipak rađa neko novo prijateljstvo ili možda čak nezvanični lider Demokratske Fronte Ekrem Prošić traži spas trenutne ili formiranje nove koalicije na Unsko-sanskom kantonu.

Znamo da je gospodin Hozan jako dobar u aktivnom posmatranju i da je u toku svih političkih dešavanja na našem kantonu, ali i cijeloj Bosni i Hercegovini pa nam to daje zapravo da pomislimo da se gospodin Prošić zatražio savjet od iskusnijeg političara i to na temu aktuelne Vlade USK, ali i većine u Skupštini USK.

Da li taj savjet može formirati neku novu većinu i promijeniti Vladu na Unsko-sanskom kantonu ili će mu ovaj savjet pomoći da sačuva trenutnu Vladu, mi obični građani možemo samo nagađati.

Jedno je sigurno, a to je da je na našem kantonu sve spojivo i da je očito da ne postoji ni zvanična ljevica, a izgleda ni desnica…možda čak ni zvanična većina.

Izbori se bliže, nakon 4 godine svako sa svakim sjedi i pokušava u svemu tome pronaći neki interes. Pojedini to ganjaju više, neki manje, a pojedini su po svemu sudeći igrom slučaja došli u politiku.

Hoće li ovaj sastanak donjeti neke promjene na našem kantonu ili je ovo obična kafa dvojice sugrađana na kojoj se pričalo o poboljšanju stanja u Cazinu, ne znamo, ali znamo da aktuelnoj većini nije drago kada vidi ovu dvojicu nezvaničnih lidera svojih stranaka kako sjede zajedno.