Naslovnica CAZIN Poplavljeno dvorište JU “Gimnazija” Cazin, nastava odgođena (FOTO+VIDEO)

Poplavljeno dvorište JU “Gimnazija” Cazin, nastava odgođena (FOTO+VIDEO)

0
Vodostaj Mutnice je u konstantnom porastu, pa je tako dana 12. maja 2019. u 07:00 sati iznosio je 105,00 cm, a trenutno iznosi 273,00 cm, tako da je vodostaj do sada porastao za čak 168,00 cm.

Dvorište i parking prostor ispred JU “Gimnazija” Cazin na Maloj Lisi uslijed obimnih padavina poplavljeno je još od sinoć, a jutros je stanje nepromijenjeno.

Obzirom da je onemogućen pristup ulazu u školu, danas neće biti redovne nastave, što je potvrdio i direktor ove srednje škole, Enes Škrgić, pute zvanične Facebook stranice.

Podsjećamo, cazinski vatrogasci imali su više intervencija zbog poplava na području našega grada. Osim u JU “Gimnazija” Cazin, intervenisali su u Slatini, Mutniku, Ćoralićima. Veća plavljenja nastoje se spriječiti postavljanjem vreća pijeska, a na terenu u Slatini korišten je i skip JKP Vodovod i Čistoća. Intervencije su evidentirane i na mostovima Rajak i Prkos, koji su trenutno prohodni, dok je u Pervizima, gdje se voda prelijeva preko mosta, onemogućeno odvijanje saobraćaja. Most je u prekidu u Stijeni ispred starog grada, gdje je došlo do porasta vodostaja Horljave.

Loading...