Naslovnica BUŽIM Porodica Abazović nas treba: Nakon požara ostali bez krova nad glavom, djeca...

Porodica Abazović nas treba: Nakon požara ostali bez krova nad glavom, djeca spavaju u neuslovnom podrumu (FOTO) Prije mjesec dana osmeročlana porodica Abazović iz Zaradostova kod Bužima ostala je bez krova nad glavom.

0
IZVOR:cazin.net
PODIJELI

Naime, u velikom požaru izgorio im je drugi sprat i krov kuće, te je od tada ova porodica prisiljena živjeti u neuslovnom podrumu.

Pored roditelja i petero djece, s njima živi i stara nane, kojoj je zbog sredine u kojoj trenutno živi ugroženo zdravlje, kao uostalom i svim članovima porodice.

Abazovići se bave poljoprivredom, otac je nezaposlen, tako da su bili prisiljeni zatražiti pomoć dobrih ljudi.

Ljudskom humanošću saniran je krov kuće, tj. nanovo stavljen jer je šteta bila totalna.

Međutim, škola uskoro počinje, Abazovići imaju četiri školarca koja trebaju pripremiti za školu, a nemaju mogućnosti za to. Na obnovi kuće ima još dosta posla, potrebno je renoviranje, a sve zahtjeva velika novčana sredstva.

Pomozite im da zimu dočekaju u toplom, a septembar sa svim onim što vrijednim, dobrim učenicima treba. Jer oni to jesu. Zaslužuju imati što i druga djeca, a prije svega zaslužuju spavati u toplom, čistom i sigurnom domu.

Ukoliko želite pomoći ovoj porodici iz Bužima, možete se za sada javiti na broj telefona 061 773 770 (Husija Abazović) te saznati detalje ili otići u Zaradostovo i sami se uvjeriti u njihovu tešku životnu priču.

post->ID); ?>" data-width="100%" data-numposts="5">