Porodica Memić u Americi/ Armin i Adini velilki nogometni talenti

Četiri brata sa svojim porodicama i roditeljima zasnovali su novi život na američkom tlu nadajući se da će doći dan kad će ostvariti svoj „Američki san“. I zaista, taj san se sve više ostvaruje. Najmlađi brat od četvorice Memića, Asim zajedno sa suprugom Šehizom ima dva sina Armina (rođenog 2004. godine) i Adina, (2009. godište) koji su već sada prepoznati kao izvanserijski talenti.

Obojica su u nogometnom klubu „One World Soccer“ gdje marljivo treniraju pod budnim okom trenera Daniel Benito- Alcala bivšeg poznatog nogometaša španjolskog Rayo Vallecana. Za Armina i Adina trener Alcala kaže da je raditi i trenirati sa njima pravo zadovoljstvo, a isto tako gledati ih na terenu.

Zainteresirani su u onome šta rade i za njih jednostavno nema izgubljene utakmice. Poštuju sve oko sebe, saigrače, trenere i sudije što ih čini liderima ekipe i kompletne generacije. Armin i Adin Memić redovno prate sve utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine i želja im je da jednoga dana obuku dres sa najdražim grbom a veliki su fanovi Džeke i Pjanića.

Osim što ima nevjerovatan nogometni potencijal Armin je proglašen i za najboljeg matematičara svoje škole. U Americi je sa oduševljenjem pozdravljen potez NS BiH da organizira kampove za talentirane dječake bosanskog porijekla kao što je to već odavno slučaj u Evropi a mi smo sigurni da će braća Armin i Adin Memić svojom kvalitetom biti na vrijeme prepoznati od strane selektora naših selekcija.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se