10.9 C
Bihać
Ponedjeljak, 25 Oktobra, 2021

Poruka Duška Vujoševića Jusufu Nurkiću i Elmedinu Konakoviću

Košarkašaka reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se na svoje jubilarno deseto Evropsko prvenstvo, a veliki rezultat koji je ostvarila ekipa Vedrana Bosnića pomalo je pao u drugi plan zbog verbalnog sukoba Elmedina Konakovića i Jusufa Nurkića.

Jedan od najboljih košarkaških trenera s ovih prostora Duško Vujošević komentarisao je uspjeh košarkaša reprezentacije Bosne i Hercegovine za N1, a dotakao se i “prepucavanja” Nurkića i Konakovića.

Prvi čovjek rumunskog Cluja i bivši selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine poručio je kako se zbog dobrobiti košarke lični sukobi trebaju prevazići.

“Informisan sam o tome jer se čujem s Mensurom Bajramovićem koji prati ta dešavanja, iako je u Hong Kongu. Ljudi treba da shavate, što je Andrić citirao neku arapsku poslovicu da čovjek ima obavezu prema zavičaju. Neki odnosi u suštini ne moraju da budu idealni, niko nema kristalnu biografiju i u životu se svašta dešavalo, pogotovo na ovim našim prostorima. Jusuf o kome ja imam dobro mišljenje, prije svega igračko, a i čovjek koji je pošten, svoj patriotizam ne treba da pokazuje po tome šta piše na patikama, nego da se odaziva da igra za reprezentaciju i da proguta neke stvari zbog tima, a pogotovo zbog reprezentacije. A Konaković koji je političar, koji bi apsolutno morao da ima tu vrstu pameti, ne mora da na svaku možda i neku ishitrenu i nepromišljenu rečenicu da odgovara, nego i on treba tu stvoriti uslove da postoji saradnja generalno među tim ljudima. Ne možeš ni bez onih koji vode reprezentaciju, oni treba da stvore neke određene uslove, a naravno ne možeš ni bez navijača, a pogotovo bez igrača i prosto postoje neki viši interesi i moraju da se ti neki lični sukobi prevaziđu, a ne da se raspiruju”, rekao je Vujošević za N1.

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se