Posjeta osnivača Centra za nezbrinutu djecu Duga gradskoj upravi Bihaća

Arno Heider i Gunter Prantl, predstavnici H.O. Schutzengel Gesucht iz Njemačke, koji su i osnivači Centara za djecu bez roditeljskog staranja „Duga“ Kulen Vakuf zajedno sa kćerkom i suprugom preminulog Admira Lješčanina, direktora centra „Duga“, danas su boravili u posjeti Gradskoj upravi Bihaća.

Nakon Admirove smrti, sa prvim čovjekom grada Bihaća razgovarali su o nastavku normalnog funkcioniranja centra, istaknuvši da će centar „Duga“ nastaviti normalno sa radom, odnosno da će se svi dosadašnji projekti, poput likovne kolonije, nastaviti se i u narednom periodu

„Izuzetno nam je drago kada čujemo da donacije za Centar dolaze i sa lokalnog područja. Mi ćemo nastaviti finansirati „Dugu“ kao i do sada, ali nam je izuzetno važno da se nastave i svi projekti koje je Admir vodio jer oni obezbijeđuju trećinu sredstava potrebnih za funkcioniranje Centra“ – rekao je Gunter Prantl, predsjednik H.O. Schutzengel Gesucht.

On je objasnio da ni u Njemačkoj više nije lako skupiti sredstva kao nekada, jer njihovi sugrađani ne razumiju da je 21 godinu nakon rata djeci na ovim podučjima još uvijek potrebna ovakva vrsta zaštite, ali da će oni biti istrajni u tome.

„Centar Duga će od Gradske uprave i dalje imati podršku kao što je imala i do sada, a radit ćemo i na dodatnom jačanju društvene svijesti o važnosti takvih institucija. Ja imam obavezu da se brinem za to kao gradonačelnik, ali i kao Admirov prijatelj„ – rekao je gradonačelnik Šuhret Fazlić.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se