26.2 C
Bihać
Srijeda, 16 Juna, 2021

Postavljanje dimnjaka u toku, naredne sedmice povratak u školske klupe OŠ „25.novembar“

Prvog dana vikenda u Osnovnoj školi „25. novembar“ vrši se postavljanje dva dimnjaka što bi trebalo omogućiti povratak učenika u školske klupe, nakon što su četiri sedmice učenici razredne nastave nastavu pohađali u Područnoj školi u Trnovima, a učenici predmetne online.

Naime, usljed potresa koji su zadesili susjednu Republiku Hrvatsku, a izazvali su štetu i na području općine Velika Kladuša, dimnjak pored ove škole je znatno oštećen. S obzirom da je predstavljao prijetnju sigurnosti učenika i uposlenika škole, građevinska inspekcija naredila je njegovo rušenje što je i realizirano prije nekoliko dana.

„Zaista smo dali sve od sebe da se problem dimnjaka što prije riješi i ovim putem se zahvaljujem Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta kao i Općini Velika Kladuša koji su obezbijedili novčana sredstva za sanaciju. Zahvaljujem se i roditeljima naše škole na čijim je leđima, uz nastavnike, bio najveći teret kada je u pitanju nastavni proces, a tu se prije svega misli na prijevoz učenika u Područnu školu Trnovi“ – kazala je, između ostalog, direktorica škole Edina Dizdarević.

Dizdarević očekuje, ukoliko se prateći radovi nastave kako su planirani, da bi se učenici već u ponedjeljak, 22. februara mogli vratiti u školske klupe. Zvanična informacija biće objavljena na službenoj FB stranici ove škole.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se