Naslovnica BIHAĆ Postoji li većina u Skupštini USK-a? Naša stranka tražila smjenu 2 ministra,...

Postoji li većina u Skupštini USK-a? Naša stranka tražila smjenu 2 ministra, stranke u većini poručile da neće ispuniti te zahtjeve, a rok davno istekao Obećanje ludom radovanju naših političara

0

Piše:  C.C. / KRAJINA.BA

28.10.2019. godine, sazvana je hitna press konferencija Naše stranke koja na čelu sa skupštinskom poslanicom Vildanom Alibabić učestvuje u radu većine u Skupštini Unsko-sanskog kantona.

Na dnevnom redu bila je smjena dva ministra trenutne Vlade aktuelne većine, hitno očitovanje ministra MUP-a i komesara policije u vezi sa “pozivanjem” građana na informativne razgovore kao i budućnost podrške aktuelnoj koaliciji i Vladi Mustafe Ružnića.

Poziv potpisala lično Vildana Alibabić

Danas, 15.10.2019. godine, vidimo da je rok za sve gore nabrojano istekao, ali još uvijek nemamo očitovanje Naše stranke povodom njihovih zahtjeva.

Koliko građani Unsko-sanskog kantona mogu sami vidjeti, ministri nisu smjenjeni, očitovanja ministra MUP-a nikakvog nema ili ga bar javno niko nije objavio, a da li trenutna Vlada USK ima podršku poslanice Vildane Alibabić (Naša stranka), ne znamo jer nam se skupštinska poslanica Vildana ne javlja na telefon u zadnjih nekoliko dana.

Moramo naglasiti da je redakcija KRAJINA.BA portala dosada veoma dobro surađivala sa Vildanom Alibabić te da je odgovarala na svaki naš poziv i pitanje vezano za rad u aktuelnoj većini, pa se s pravom pitamo da li je došlo do nekih problema, komplikacija, prijetnji ili možda interesa nekog u Našoj stranci pa su se strasti smirile pa poslanica Vildana pokušava zaboraviti šta je izjavila prije nešto više od 15 dana?

Ostaje nam da se zapitamo da li će skupštinska poslanica Vildana Alibabić održati svoje obećanje i uskratiti podršku aktuelnoj većini u Skupštini USK-a i Vladi USK-a ili je ona press konferencija bila samo mazanje očiju javnosti i prekrivanja nerada Naše stranke u Skupštini i Vladi.