Postoji veliki problem sa ženskim orgazmima

SVRHA ženskog orgazma mogla bi biti jačanje muškog ega, barem za neke partnere, sugerira studija objavljena u časopisu The Journal of Sex Research.

Prema istraživanju, osjećaj muškosti kod muškaraca povećava se kad partnerice mogu dovesti do orgazma. Pokazalo se kako je to djelomično točno za muškarce koji su manje sigurni u svoju muškost, piše iflscience.

Studija objavljena prošle godine ispitivala je reakcije 810 heteroseksualnih muškaraca na zamišljanje orgazma. Istraživači su od uključenih tražili da zamisle seks sa ženom koju smatraju atraktivnom i da opišu kako su se osjećali u različitim scenarijima te maštarije.

“Muškarci tvrde da je ženski orgazam jedno od seksualnih iskustava koja ih najviše zadovoljavaju”, kažu autorice studije Sara B. Chadwick i Sari van Anders, obje sa Sveučilišta u Michiganu.

“Htjeli smo iskoristiti eksperimentalne metode za procjenu kako osjećaji muškarca o ženskom orgazmu pridonose njihovom seksualnom zadovoljstvu”, objasnile su.

U rezultatima koji nikoga neće šokirati, ispostavilo se da su se muškarci osjećali muževnije kada su pomogli partnericama da postignu orgazam – zbog čega je lažiranje orgazama toliko rasprostranjeno.

Autorice istraživanja tvrde da bi ti rezultati mogli značiti, barem s muškog stajališta, da je ženski orgazam manje povezan sa ženskim užitkom, a više s jačanjem muškog ega.

Valja naglasiti da je prosječna dob muškarca u studiji bila 25 godina. Za muškarce tih godina puno je vjerojatnije da su slobodni i više željni pokazati svoje seksualne sposobnosti od starijih muškaraca u stalnim odnosima. Nadalje, studija je istraživala samo muške reakcije na seks sa ženom, ne i obrnuto, a nije uključila ni istospolne veze.

“Znači li to da se ne trebamo brinuti o ženskom orgazmu? Naravno da ne! No orgazme bi trebalo doživljavati – kad su željeni – kao predivan dio ženske seksualnosti, a ne kao nešto što muškarci daju ženama kao primjer svog junaštva”, zaključile su autorice studije.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se