Potpisano 148 ugovora o dodjeli stipendija u Bosanskoj Krupi

U sklаdu sa odobrenim sredstvimа budžeta Općine Bosanska Krupa i u sklаdu sа kriterijimа zа dodjelu stipendijа dodijeljeno je 148 studentskih stipendija u visini od 70 KM, odnosno 700 KM za deset mjeseci i pet stipendija od 200 KM na mjesečnom nivou za studente koji imaju prosječnu ocjenu iznad 9,5 a to su: Melisa Ćehić (Pravni fakultet u Bihaću), Šejla Jusić (Pedagoški fakultet u Bihaću), Safet Mehić (Pravni fakultet u Bihaću), Amina Mušinović (Biotehnički fakultet u Bihaću) i Džejlana Puškar (Fakultet zdravstvenih studija u Bihaću).

Visina studentske stipendije, kao i prethodnih godina, utvrdila se na način što se iznos budžetskih sredstava planiran za tu namjenu podijelio na broj korisnika stipendije.

Prilikom potpisivanja ugovora studentima se obratio načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović, čestitao svima i poželio mnogo sreće i stečenog znanja tokom studiranja.

U proteklih osam godina Općina Bosanska Krupa isplatila je 1.487 stipendija za šta je iz svog budžeta utrošila ukupno 1.156.822 KM.

Kabinet Gradonacelnika.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se