23.7 C
Bihać
Četvrtak, 24 Juna, 2021

Požar u Cazinu: Gorjela garaža i automobil

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 5°C. Podaci za vodostaj Mutnice na voda.ba nisu dostupni.

Policijska stanica Cazin imala je dvije intervencije u protekla 24 sata, obje kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju. Naime, na M4,2, Ćoralići, došlo je do slijetanja 1 m/v s kolovoza uslijed neprilagođene brzine. Povrijeđenih lica nije bilo, a pričinjena je materijalna šteta.Druga nesreća dogodila se u Ulici cazinskih brigada. Učestvovala su 2 m/v, niko nije povrijeđen, i pričinjena je materijalna šteta na vozilima.

Vatrogasna jedinica imala je jednu intervenciju na gašenju požara garaže i automobila u Glogovcu. Pričinjena je veća materijalna šteta.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 32 pacijenata dok je sanitet korišten dva puta.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je obavezno propisno nošenje zaštitnih maski (preko usta i nosa) u zatvorenom i otvorenom javnom prostoru, kao i ograničeno kretanje 23:00-05:00 sati”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin.

Iz JKP “Vodovod” Cazin obavještavaju korisnike da su rezultati posljednje analize vode za piće koju je uradila ZU Zavod za javno zdravstvo Unsko-sanskog kantona pokazali da je voda iz svih izvorišta vodovodnog sistema ispravna za konzumiranje. Iz tog razloga ranije izdata Preporuka o prokuhavanju vode prije konzumiranja se stavlja van snage.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima dana 21.01.2021. godinedoći do prekida u isporuci električne energije u poslovnim jedinicama na području Cazina od 09:00 do 12:00 sati za kupce trafo-područja: Gradina, Kapići, Ul. Kasima Ljubijankića Čaruge, Lojićka, Puškari, Semanići, Slatina, Čizmići.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, prema prikupljenim informacijama, na većini putnih pravaca u BiH saobraća se po pretežno vlažnom ili mokrom kolovozu uz pojačan promet vozila u blizini gradskih centara. Mjestimična poledica na kolovozu moguća je na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice-Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na auto put.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Stupari-Živinice, Živinice-Banovići, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se