Naslovnica BIHAĆ Pozitivna priča dolazi nam iz Austrije: Mlada Bišćanka otvorila “Beauty salon” u...

Pozitivna priča dolazi nam iz Austrije: Mlada Bišćanka otvorila “Beauty salon” u Grazu i ostvarila svoje snove U moru negativnih priča koje ovih dana objavljujemo, redakcija KRAJINA.BA portala vam donosi i jednu kratku priču o uspješnoj Bišćanki Nikolini Ćemalović.

0

Nikolina je rođena i odrasla u Bihaću. Svoju budućnost nije vidjela u svom gradu, tako da je prije 2 godine odlučila da upiše fakultet u Grazu (Austrija) i pokuša tako ostvariti svoje snove.

Ona je prije 8 godina, čisto iz znatiželje počela sa nadogradnjom noktiju. Naravno, prve nokte je nadogradila mami i sestri. Nedugo zatim počela je provoditi vrijeme istraživajući dodatne tehnike nadogradnje kao i koje su to edukacije najbolje u ovom poslu. Odluka je pala na edukacije “Alexandar Cosmetics” za koje ima samo riječi hvale.

Naša Nikolina je u posljednjih osam godina pokazala profesionalnost i karakter u ovom poslu te stekla mušterije iz cijelog regiona. Njena najveća podrška, kako u poslu, tako i u životu svakako su njeni roditelji Dinko i Zorka Ibrahimagić koji su je od samih početaka podržavali i trudili se da prođe najbolje edukacije, da ima najbolju opremu, najbolji radni prostor ali i roditelje za poželjeti.

Pored edukacija i iskustva koje je stekla, kod Nikoline se pojavljuje i interesovanje za nadogradnju trepavica, tako da Nikolina ide na još jednu edukaciju, ali ovaj put kod Božene Ljusanin iz Splita. Božana se pokazala kao izuzetno kvalitetan i predan edukator, a isto tako i divan prijatelj našoj Nikolini. Klijenti su bili jako zadovoljni njenim radom te su je gotovo svakodnevno hvalili putem društvenih mreža.

Dolaskom u Graz, Nikolina se zaposlila u jednom Beauty salonu. Jednostavno, bio je to jako dobar početak za nju. Nova država, novi grad, novi jezik, novi fakultet, novi posao, drugim riječima život joj se skroz promijenio. Vremenom, sve je to bilo divno i krasno, ali falilo je ono nešto kako bi ostvarila svoje snove. Falio je njen lični beauty salon koji će namjestiti po svojoj želji, raditi na način na koji ona želi i na taj način pružati najbolje usluge svojim klijenticama tj. uživati radeći ono što najbolje zna i voli.

Napokon, došao je i taj dan. Prije 15-tak dana, Nikolina je skupila hrabrosti i otvorila svoj salon pod nazivom “Studio Nina“. Salon se nalazi u Grazu u ulici Belgiergasse broj 5. Više o salonu naše Nikoline možete pogledati na njenoj web stranici www.studio-nina.at.

Trenutno, u salonu “Studio Nina” se rade samo nokti, jer je u Grazu takav Zakon da za rad sa trepavicama mora imati kozmetičarska škola koju Nikolina planira završiti već naredne godine. Pored ove škole, Nikolina se sprema i za nove poznate edukacije, kako za nokte, tako i za trepavice kako bi svojim klijentima u budućnosti ponudila samo najbolje.

Za kraj ove lijepe priče naše uspješne Bišćanke, pitali smo Nikoline šta bi poručila čitaocima KRAJINA.BA portala:

Moja iskrena poruka bi bila da uvijek slijedite svoje snove i nikada ne odustajate. U sebe i u svoje znanje uvijek ulažite, jer je to ono što se uvijek isplati i što vas čini jedinstvenima bez obzira čime se bavili u životu.

Da ne zaboravim, ovom prilikom se želim zahvaliti na velikoj podršci i razumjevanju svom mužu Alminu Ćemaloviću koji me je cijelo vrijeme hrabrio i podržavao prilikom ostvarivanja mojih snova. Jednostavno, bez njega ništa od ovog danas ne bi bilo. – završila je Nikolina.

Redakcija našeg portala je pripremila i nekoliko fotografija beauty salona “Studio Nina” koje možete pogledati u galeriji ispod:

 

Ovom prilikom redakcija KRAJINA.BA portala poziva svu našu dijasporu i njihove prijatelje da posjete beauty salon “Studio Nina” u Grazu, a Nikolini želimo puno sreće i uspjeha u daljem radu.