Poznati detalji ubistva kod Bihaća: Misleći da mu prilazi divlja svinja, snajperom usmrtio prijatelja

 

Elmin Felić, 24-godišnjak iz Velike Gate, općina Bihać, preksinoć je oko 22.30 sati u naselju Bugar tokom krivolova iz karabina usmrtio svog 36-godišnjeg prijatelja Rasima Smajića.

Mladić je u strahu, misleći da mu se približava divlja svinja, ustrijelio Smajića, koji se bavio ovčarstvom. I Felić i stradali su članovi lovačke organizacije Bihać.

Posudio pušku

Kako saznajemo, Smajić je Felića pozvao da mu pomogne jer su divlje svinje uništavale zasade zobi. U noći su se razdvojili i nisu imali dogovor kuda će se kretati. To je i dovelo do tragedije.

Smajić: Podlegao na licu mjesta

Uplašeni Felić je čuo kako se nešto kreće prema njemu i sa 70 metara je prijatelja pogodio u glavu te ga usmrtio na licu mjesta. Nezvanično, 24-godišnji Felić je posudio pušku od drugog kolege lovca.

Felić: Zamolio Smajića za pomoć

Jučer je, prema naredbi tužioca Senada Ljubijankića, obavljena obdukcija tijela ubijenoga. Policija je jučer predala Felića u nadležnost Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona (USK).

Ranija ubistva

U Bosni i Hercegovini je ovo treći slučaj ubistva u lovu u posljednjih mjesec dana. Na području planinskog prijevoja Korićine, koji se nalazi između Livna i Glamoča, u subotu, 10. juna, smrtno je stradao 57-godišnji I. M. iz Livna, kojeg je pucnjem iz lovačke puške nehotice ubio njegov prijatelj, 83-godišnji I. M.

Admir ef. Vuković, 36-godišnjak iz Zavidovića, koji je živio u Mokronogama, gdje je i vodio tamošnji džemat, ubijen je, a njegov zet Mesud Krajinić je ranjen 27. juna tokom krivolova u mjestu Stoga u Zavidovićima. Na njih su, dok su nosili hranu životinjama, pucali otac i sin P. H. i E. H.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se