13.5 C
Bihać
Četvrtak, 21 Oktobra, 2021

Pravednija distribucija budžetskih sredstava u Bihaću

Svjedoci smo činjenice da se jedan dio Bihaća razvija (nedovoljno koliko može), a da su drugi dijelovi grada (većina) apsolutno izolovani i zapušteni kada je riječ o razvoju. Zaboravlja se da Bihać ima na desetine mjesnih zajednica sa različitim potrebama, prije svega infrastrukturnim.

Razumijem da se obično sve svodi na politička lobiranja tj. svako “igra” za svoju mjesnu zajednicu, ali ne možemo kontinuirano održavati ovu praksu jer u tom slučaju neka mjesta jednostavno ostaju zapostavljena. Bihać ne može imati građane prvog, drugo i trećeg reda. Ona pripada svima nama, bez obzira gdje i kako živjeli.

Ta širina upravo determinira jedan grad tj. treba da čini Bihać gradom. Zbog toga ću se kao gradski vijećnik zalagati za ravnomjeran razvoj svih mjesta na području Bihaća, sa fokusom na raspodjelu budžetskih sredstava prema infrastrukturnim projektima.

To ću uraditi kroz evidenciju i analizu distribucije budžetskih sredstava prema pojedinačnim mjestima u Bihaću, a naravno, nakon toga, kroz vijećnička pitanja i inicijative, sa ciljem pravednije raspodjele ovih sredstava.

Ovo ću raditi iz godine u godinu, kako bi dokumentovao nepravdu i adekvatno reagovao na navedenu. Sličnu stvar, naravno, radim i javno zagovaram po pitanju nepravedne raspodjele sredstava od indirektnih poreza u FBiH, ali to su pitanja za opšte izbore.

Adnan Lipovača nosilac liste za G.V Bihać

U Bihaću 11.11.2020

Dodaj komentar:
Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se