Naslovnica BiH Predao se akter obračuna u Londži, policija još traga za revolverašem iz...

Predao se akter obračuna u Londži, policija još traga za revolverašem iz Crkvica Nakon dvije pucnjave koje su se dogodile u zeničkim naseljima Crkvice i Londža, do sada su uhapšene tri osobe dok je A.T. iz Zenice, akter pucnjave u Crkvicama koji je ranio Renata Barišića, još u bjekstvu.

0

– Zbog pucnjave u Crkvicama uhapšene su dvije osobe. Nad njima je zavedena kriminalstička obrada. Akter A.T. još nije uhapšen – kaže ona.

Ističe da je jučer uhapšen H.D., akter pucnjave u Londži, koji je nakon kriminalističke obrade predat na dalje postupanje Tužilaštvu ZDK.

– Osumnjičeni H. D. dobrovoljno je pristupio u prostorije policijske stanice u prisustvu advokata. Nakon kriminalističke obrade, predat je na dalje postupanje Tužilaštvu ZDK – kaže Naila Muratović, glasnogovornica Tužilaštva

Dodaje kako je postupajući tužitelj danas ispitao osumnjičenog H. D., a Općinskom sudu u Zenici zatim uputio Prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Teška krivična djela protiv sigurnosti ljudi i imovine“.