Predsjedništvo A SDA BiH protiv Zakona o uvođenju akciza: Predstavnike u vlasti birao je narod, a ne MMF!

Na sjednici predsjedništva Stranke demokratske aktivnosti BiH jedan od usvojenih zaključaka se odnosi na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH koji je jedan od uslova na koje su se obavezale vlasti u BiH za drugu tranšu novčanih sredstava MMF-a.

Stranka demokratske aktivnosti BiH protiv je ovog Prijedloga isključivo radi toga što bi to donijelo poskupljenja koja su direktan udar na građane. Kako je istaknuto, Bosna i Hercegovina ima svoje resurse te financijske i ekonomske potencijale koji bi, da se pravilo iskoriste i usmjere, bili dovoljni za normalno funkcioniranje države bez zaduživanja kod MMF-a. Da se obračunamo s krađom, nezakonitostima i neradom i zamijenimo ih uvođenjem sistema, imali bi smo daleko normalniju situaciju u zemlji, stav je A SDA BiH.

Takođe, pojedini politički lideri morali bi prestati s iskopavanjem leševa iz svojih političkih dvorišta i umjesto toga baviti se stvarnim problemima ove zemlje i građana.

Protivljenje Zakonu o  akcizama definirano je i stavom da su predstavnike u vlasti birali građani, a ne MMF i da je prioritet voditi brigu o građanima ove zemlje koje treba zaštiti od daljeg siromašenja i izlaganja novim poskupljenjima.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se