Predstavljamo mladi cazinski bend Selim III

Krajem 2015. godine odlučuju se da počnu stvarati nešto svoje autorske uratke, te već 2016. godine počinju sa radom na svojim pjesmama. U ljeto 2016. dobili su priliku i poziv prijatelja Damira Kapića da u studiju na njegovom fakultetu, SAE Institut u Ljubljani, snime svoje pjesme.

U Ljubljani su boravili desetak dana aktivno radeći na snimanju pjesama. Prvi put u studiju i nova iskustva ostavili su odlične utiske na njih. Snimanje u Ljubljani rezultiralo je stvaranju prvog EP-a “Sjene”, (Extended play – međuvrsta singla ili CD sa manjom minutažom od Long play-a).

U stvaranju EP-a učestvovali su Harun Silić – grafički dizajn, Ismar Ružnić – fotografisanje i Damir Kapić – snimanje, miks i mastering. Njihove pjesme su miroljubive i glavna tema koja se proteže kroz sve tekstove je ljubav. U predstojećem periodu planiraju se prijaviti na 10. Demofest, najveći regionalni festival demo bendova, tu su i razna gostovanja na RTV-a, održavanje svirki te live promocija singla.

Održali smo promociju albuma u Cazinu 29.4.2017.godine koja je prošla odlično uz veliku posjećenost.

Uspjeli smo saznati zašto baš naziv Selim III, na šta su nam momci otkrili da je vladar Selim III bio muzičar i kompozitor koji je težio reformama u svoje vrijeme kao što i oni teže ka sprovođenju reformi u muzici kroz svoja autorska djela.

Više o bendu možete saznati na FB grupi.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se