30.6 C
Bihać
Srijeda, 4 Avgusta, 2021

Predstavljen “Una krevet” u potpunosti dizajniran i napravljen u Bihaću

Prezentaciju je otvorio jedan od suvlasnika kompanije Fadil Čavkić, koji je s prisutnim podijelio priču o svom odlasku, željama, ambicijama i ostvarenjima.

“Ja sam otišao u Austriju da kupim petostranu hoblericu. To sam i napravio, kupio tu petostranu hoblericu koja nije napravila ni hiljadu kvadratnih metara lamperije. Trebao sam da kupim brentu i radim ono što je tad bilo potrebno za naše tržište, kada su trebali da se rade krovovi koji su izgorili”, izjavio je Čavkić.

Kompanija je iskoristila svoje postojeće resurse i kapacitete i proizvela moderan, mobilan krevet fleksibilne upotrebe za njegu starijih i osoba narušenog zdravlja.

Krevet zadovoljava potrebe racionalnog dizajna, funkcionalnosti, te nudi pacijentu potpunu ergonomiju, i olakšano manipulisanje s pouzdanim sistemom elektromotora.

Njegova glavna karakteristika je lagano manimuplisanje prilikom transporta i montaže.

Jedna od inovacija na ovom krevetu je i dvodjelna zaštitna ograda duž jedne strane kreveta, koja omogućava jednostavnu sklopivost a u funkcionalnom smislu lakši pristup korisniku od stručnog osoblja, kao i taj psihološki efekat samog korisnika kreveta.

Prisutnim se obratio i direktor konsultanstske kompanije Targer koji je i član Upravnog odbora u kompaniji Č.J.

“Danas predstavljamo krunu našeg višemjesečnog razvoja inovativnog i visokokvalitetnih mobilnog kreveta za bolnice i kućnu njegu. Ovo nije priča samo o krevetu. Danas pričamo priču o tome kako početkom Corona krize nismo sjedili skrštenih ruku, nismo kukali, nismo čekali. Prionuli smo na posao i iskoristili smo naše kompetencije u obradi metala da damo svoj doprinos jačanju bosansko-hercegovačkog zdravstvenog sektora i privrede općenito. Dalje, pričamo priču o dizajnu i razvoju vlastitih proizvoda. O ugradnji vlastite pameti u većem omjeru. O progresu, napretku, inicijativi”, kazao je Tarik Kadrispahić.

Ovo je prvi proizvod novoosnovanog brenda CREWE, a kompanija je već najavila razvoj novog modela kreveta u skoroj budućnosti kao i serijsku proizvodnju.

Ovaj razvojni projekat podržao je EBRD, saopćeno je.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se