Preko 100 doza: Iskazana velika humanost na akciji dobrovoljnog darivanja krvi u MZ Polje

Organizatori ove plemenite akcije su doktori i medicinsko osoblje Doma zdravlja Cazin u saradnji sa općinskom organizacijom Crvenog križa.

Akciju su posjetili i gosti iz Bihaća, a Grad Cazin pružio je punu podršku humanistima koji dobrovoljno daju krv da spase tuđi život, i samim time su drugima primjer humanosti te zaslužuju sve pohvale, čestitke i podršku.

MZ Polje pokazala se kao pravi domaćin. Uz dobrovoljne davaoce krvi, kao organizatori i podrška, jučer su bili Huska Kličić ispred Crvenog križa Cazin, Sabid Ružnić, predstavnik MZ Polje, Mustafa Ružnić, gradski vijećnik, savjetnik gradonačelnika Grada Cazina Jusuf Bajrektarević, doktori, RTV Cazin i mnogi drugi.

Uz druženja i kulturni program za sve učenike dobrovoljnog darivanja krvi MZ Polje obezbjedila je i prigodnu gozbu.

–  Ovo su veliki humanisti, daruju svoju krv da spase nečiji život i zdravlje. Kada bi svi ljudi bili ovako humani i pomagali drugima, solidarno, svako bi se osjećao sigurno i sretno. Čestitam davaocima danas u Polju, za više od 100 doza čiste krvi, izjavio je za Cazin.NET  savjetnik gradonačelnika Grada Cazina, Jusuf Bajrektarević.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se