Prekrasni oldtimeri plijenili pažnju u Sanskom Mostu

Ukupno je bilo izloženo tridesetak starih vozila, a mnogi od prikazanih automobila plijenili su svojim izgledom i atraktivnošću. Izložba je sinoć bila organizirana u Priejdorskoj ulici, a potom je na parkingu ispred zgarde općinske admninistracije upriličeno auto kino na otvorenom.

Danas su vlasnici oldtajmera svoje ljubimce parkirali na lokalitetu plaže Kožara, a ljubitelji automobila su pažljivo zagledali stare „mercedese“, „citroene“, „fordove“, „bube“, „fiće“ i ostale „oldtajmere“, a vlasnici su omogućili svima da se detaljno upoznaju sa svim njihovim karakteristikama.

Među brižljivo njegovanim i očuvanim starim automobilima isticao se „mercedes 225 C“ iz 1964. godine čiji je vlasnik Boško Trkulja iz Koprivne kod Oštre Luke. On kaže kako ga je prije više godina kupio u Holandiju, pa ga potom uvezao u Njemačku, gdje je dugo vremena boravio na privremenom radu.

Nakon što se penzionisao, Trkulja je svog ljubimca dovezao u Bosnu i Hercegovinu i s njim redovno sudjeluje na ovakvim i sličnim događajima. Ljubitelji odltajmera su se potom su se uputili u Ključ, gdje su svoje ljubimce predstavili stanovnicima tog susjednog grada.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se