Premijer Mustafa Ružnić za KRAJINA.BA portal: Obećavam da ću dati 2 miliona KM za Dom zdravlja Bihać

Danas je redakcija KRAJINA.BA portala došla u posjed usvojenog budžeta za 2021. godinu u kojoj nismo pronašli obećana 3 miliona KM za novu zgradu Doma zdravlja u Bihaću. Odmah smo napisali tekst pod nazivom “Usvojen budžet u iznosu od 235 miliona KM – Za zgradu Doma zdravlja Bihać 0 KM” što je izazvalo veliko nezadovoljstvo među Bišćanima.

Večeras, oko 18:00h redakcija KRAJINA.BA portala imala je poziv od Premijera Mustafe Ružnića koji nam je objasnio da se još uvijek ne zna hoće li se Dom zdravlja Bihać renovirati ili će se ići sa prijedlogom građenja nove zgrade, ali da će tu informaciju dobiti do kraja sedmice nakon čega će se napraviti sastanak sa predstavnicima Doma zdravlja Bihać, ministrom građenja i prostornog uređenja, Gradonačelnikom Bihaća i svima drugim kako bi se dogovorili kako će realizirati ovaj projekat.Ono što je sigurno, premijer Ružnić je za KRAJINA.BA potvrdio da su pojedini zastupnici iz Bihaća tražili da se u budžet uvrsti  2 miliona KM za bihaćki Dom zdravlja što je on prihvatio te će sa granta upućenim domovima zdravlja od planiranih 2,3 miliona KM oko 2 miliona KM izdvojiti za Bihać. Preostala sredstva bi se dala za Dom zdravlja Bosanska Krupa i ambulantu u Bosanskoj otoci.

Također, ukoliko struka utvrdi da je potrebno praviti novu zgradu, ja kao premijer USK imam pravo raspolagati sa oko 10% budžeta i siguran sam da ćemo u tih 10% pronaći još neka sredstva kako bi Bihać dobio novu zgradu Doma zdravlja – rekao je za KRAJINA.BA portal premijer Mustafa Ružnić.

 

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se