Premijer USK i predsjednik OO SDA Cazin posjetili poljoprivrednike u MZ Stijena

U nedelju, 08.04.2017.godine, predsjednik OO SDA Cazin Almin dr Handanagić zajedno sa premijerom Vlade USK Huseinom Rošićem, te ministrom poljoprivrede u Vladi USK Draganom Polimancem su u sklopu obilazka Mjesne zajednice Stijena, posjetili i poljoprivrednike u ovoj Mjesnoj zajednici tj. dvije firme koje se bave uzgojem i otkupom malina, jagoda, krastavaca i gljiva “Krajiška malina” i ” Meli – Fungi” .
Vlasnici su upoznali delegaciju sa svojim problemima i daljim planovima. Premijer je obavijestio da jedan dio poticaja u iznosu od 400.000,00 konvertibilnih maraka već isplaćen, a preostali dio slijedi u narednim danima , te je nagovjestio mogućnost regresiranja kamata za kredite u iznosu od 10 miliona konvertibilnih maraka, ali i mogućnost kapitalnih investicija preko Ministarstva privrede.
Predsjednik OO SDA Cazin Almin dr Handanagić naglasio je da će insistirati na kontinuiranoj isplati poticaja sa kantonalnog nivoa, ali i jačeg prisustva drugih nivoa za poljoprivrednike.
U nastavku posjete obišli su i Poljoprivredno gazdinstvo u vlasništvu Džakulić Redže, koji se bavi tovom bikova i goveda, a nakon toga su nastavili druženje sa članovima i simpatizerima stranke u Mjesnoj zajednici Stijena sa kojima su razgovarali o svim tekućim problemima koji ne zaobilaze ni najmnogoljudniju Mjesnu zajednicu u općini Cazin.
PRESS OO SDA Cazin
Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se