27.7 C
Bihać
Utorak, 3 Avgusta, 2021

Premijer USK Mustafa Ružnić na FACE TV-u: “Bojimo se samo dragog Allaha, svoje huje i naših žena” (VIDEO)

Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona gostovao je u emisiji Centralni dnevnik FACE televizije na temu migrantska kriza u Krajini.

Premijer Ružnić je kazao da su građani Unsko-sanskog kantona, koji nose najveći teret migrantske krize u našoj zemlji, najpozvaniji da pričaju o ovoj temi.

Također, premijer Ružnić se osvrnuo na malv***acije IOM-a prilikom D0NACIJSKIH SREDSTAVA i upravljanja NOVCEM, P0ŽARA prilikom kojeg je IZG0RI0 kamp Lipa, odnosu države prema Krajini, međunarodnom i domaćem pritisku, te mnogim drugim temama koje su vezane za migrantsku krizu u Krajini. Premijer Ružniž je kazao da su građani potcijenjeni i da im je učinjena velika nepravda.

Podsjećamo, na području Lipe se nalazi oko hiljadu migranata koji posljednjih dana spavaju pod otvorenim nebom. S druge strane se u Biri nalazi preko 200 kontejnera u vlasništvu IOM-a koji ne želi iste prebaciti na Biru. Ovih dana OS BiH formiraju šatorsko naselje koje bi trebalo biti privremeno rješenje dok se Lipa ne osposobi za zimske uvjete.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se