27.6 C
Bihać
Četvrtak, 16 Septembra, 2021

Preminuo bivši gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević

Kako neslužbeno saznajemo, bivši gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević je preminuo danas u bolnici u Mostaru

Tužnim srcem javljamo porodici i prijateljima da je bivši gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević preminuo u 52. godini života.

Kako saznajemo, Emdžad Galijašević je polovinom februara hitno prevežen u bolnicu gdje mu je utvrđena bolest pankreasa. Sutradan su ga hitno prevezli u bolnicu u Mostar gdje je nastavio dalje lječenje. Nažalost, danas smo dobili tužnu vijest da Emdžad Galijašević preminuo. Iza njega su ostali supruga i dvoje djece.

Neka mu je vječni rahmet, a porodici sabur.

Emdžad Galijašević rođen je 14.03.1969. godine u Kulen Vakufu. Osnovnu školu završio je u Kulen Vakufu, a Gimnaziju u Bihaću. Na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, diplomirao je 1999. godine. Postdiplomski studij upisao je 2005. godine na Veterinarskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je magistrirao 2008. godine, a na istom fakultetu prijavio je i doktorsku disertaciju. Dugo godina je radio u Veterinarskom zavodu u Bihaću, bio je i kantonalni ministar poljoprivrede,vodoprivrede i šumarstva, a 4 godine je obavljao funkciju gradonačelnika Bihaća.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se