Naslovnica CAZIN Press konferencija: Veliki sportski spektakl ovog vikenda u Cazinu Preko 160 prijavljenih...

Press konferencija: Veliki sportski spektakl ovog vikenda u Cazinu Preko 160 prijavljenih takmičara iz cijeloga svijeta, popunjeni svi smještajni kapaciteti u Cazinu, sportski spektakl u trajanju od dva dana- samo su neke od značajki ovogodišnje, druge po redu, enduro motociklističke utrke koju organizira Mx Enduro klub Cazin u saradnji s Gradom Cazinom.

0
IZVOR:cazin.net
PODIJELI

Kako je na današnjoj press konferenciji istaknuo Dževad Džaferović, predsjednik Kluba, ova motociklistička disciplina uključuje teške i brdske utrke s puno zapreka zbog čega enduro spada među prave adrenalinske sportove.

–„Enduro je u BiH ušao na velika vrata, a mogli bi smo reći i u Cazin. Mi smo od ranije učestvovali i pratili slične utrke u regionu i nakon toga osnovali vlastiti Enduro klub. Naš Klub ima oko 15 aktivnih članova među kojima je i prvak BiH što nas, uz utrku koju organiziramo već drugi put, stavlja u rang ozbiljnih i perspektivnih klubova kada je ovaj sport u pitanju“, rekao je.

Veliki odaziv vozača, po riječima Mustafe Hadžića, direktora Druge enduro utrke nazvane „The Race of Pain“, najbolji je pokazatelj uspješnosti prošlogodišnje, ali i perspektive za budućnost. –„Do sada imamo oko 160 prijavljenih takmičara koji dolaze iz svih dijelova regiona i Evrope.

Što se tehničkog dijela organizacije tiče, sve je spremno i ostaje nam da još u petak instaliramo potrebnu infrastrukturu, a već u subotu slijedi trening koji će ujedno biti i utrka za startna mjesta“, istaknuo je.

-„Ovo je vrhunska sportska manifestacija i Sportski savez Grada, kao i Sportski savez USK, s velikim će zadovoljstvom biti partneri i podrška organizaciji. Ovako veliki broj prijavljenih takmičara najbolje to potvrđuje“, rekao je Emir Dautović, predsjednik Sportskog saveza USK.

Za Grad Cazin nije bilo dileme kada je riječ o podršci ovom događaju s obzirom da je prošlogodišnja enduro utrka uspješno protekla i dobro organizirana.

-„To je sigurno značajan sportski događaj međunarodnog karaktera koji ima svoje mjesto u Cazinu. Mi smo sredina koja već ima prepoznatljivu brdsku auto- trku s višegodišnjom tradicijom i još nekoliko sličnih manifestacija pa nema sumnje da i ova atraktivna i zanimljiva utrka neće naći svoje mjesto i da nema sjajnu perspektivu.

Ovo je bitan sportski događaj i za Cazin i za Unsko- sanski kanton i veliko nam je zadovoljstvo što ćemo ugostiti tako značajan broj takmičara i drugih gostiju u našem Cazinu“, naglasio je gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević govoreći na danas održanoj press konferenciji.

Sportski spektakl enduro utrka „The Race of Pain“ održaće se tokom vikenda na podrčju izletišta Stovrela.

post->ID); ?>" data-width="100%" data-numposts="5">