21 C
Bihać
Utorak, 28 Septembra, 2021

Presuda Malčanskom berberinu 5. januara, prijeti mu doživotna robija

IZVORavaz.ba

Presuda Ninoslavu Jovanoviću (48) koji se tereti za otmicu i svirepo zlostavljanje dvanaestogodišnje djevojčice, bit će izrečena 5. januara 2021. godine, jer je danas okončan dokazni postupak a odbrana i optužba dale su završne riječi, piše Telegraf.

Uhapšen na groblju u rodnom selu
Jovanović je nastavio sa besprizornim ponašanjem na sudu. Nakon što mu je odbijen zahtjev za izuzećem zamjenika višeg javnog tužioca Mirjane Velimirović i višeg javnog tužioca Borice Mitić, on je danas zatražio izuzeće sudija.

– Prije početka glavnog pretresa optuženi je podnio zahtjev za izuzeće predsjednika sudskog vijeća, članova vijeća i predsjednika suda. Zbog toga što je taj zahtjev dostavljen odmah na odlučivanje, kasnio je početak glavnog pretresa. Pošto je zahtjev djelimično odbijen, a djelimično odbačen, stvorile su se procesne pretpostavke da se glavni pretres održi. Završen je dokazni postupak, date su završne riječi pa je glavni pretres okončan – saopćila je Irena Gušić, portparol Višeg suda u Nišu.

Jovanović je dvanaestogodišnjakinju oteo 20. decembra prošle godine u Brzom Brodu na putu do škole.

Spašena je 29. decembra ali je manijak izmicao progoniteljima do 5. januara ove godine kada je uhapšen na groblju u rodnom selu, piše Telegraf.

Suđenje bilo zatvoreno za javnost
Krivični postupak protiv Malčanskog Berberina, tako nazvanog zbog navike da svoje žrtve šiša prije nego što ih napadne, započeo je 29. maja ove godine pred Višim sudom u Nišu.

Radi zaštite maloljetne žrtve, sudski postupak je bio zatvoren za javnost.

Jovanoviću prijeti doživotna robija jer je dvostruki povratnik koji je zbog zlostavljanja djece iza rešetaka proveo 22 godine.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se