27.6 C
Bihać
Četvrtak, 16 Septembra, 2021

Pretekli i SAD – Srbija je peta zemlja u svijetu po stopi vakcinacije!

Srbija je pretekla SAD i trenutno je 5. zemlja u svijetu kada je riječ o broju vakcinacija na milion stanovnika.

Kada je riječ o broju revakcinacija na milion stanovnika, Srbija je prva u Evropi i četvrta u svijetu, javljaju srbijanski mediji.

Poređenja radi, Srbija u apsolutnim brojevima ima više revakcinisanih građana nego što zajedno imaju Mađarska, Slovenija, Hrvatska i Bugarska.

U Srbiji je, prema najnovijim podacima Vlade, izvršeno 1.343.718 vakcinacija protiv koronavirusa i 487.359 revakcinacija.

Prema broju vakcinacija na milion stanovnika, Srbija je druga u Evropi, poslije Velike Britanije, a prema broju revakcinacija na milion stanovnika ova susjedna zemlja je prva u Evropi. Poslije Srbije su Malta i Ruminija.

U svijetu je Srbija na 5. mjestu po broju vakcinacija na milion stanovnika, poslije Izraela, Sejšela, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Velike Britanije. SAD su na šestom mjestu..

Prema broju revakcinacija na milion stanovnika u svijetu, Srbija je četvrta, poslije Izraela, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Sejšela.

Srbija je ubjedljivo prva u regionu po broju vakcinacija na milion stanovnika, a slijede Rumunija, Madjarska, Slovenija, Hrvatska, Bugarska i Albanija.

Srbija je na prvom mjestu u regionu i prema broju revakcinacija na milion stanovnika.

Prema ukupnom broju vakcinacija i revakcinacija, Srbija je druga u regionu, poslije Rumunije.

Dodaj komentar:

POVEZANI ČLANCI

Najnovije

58,466LikesLikes
8,496SljedbeniciPratite
1,287PretplatnikaPretplati se